I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, April 26, 2010

SEANDAINYA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBELI ATAU BERTANYA BERKENAAN PRODUK YANG ADA DI AL JABBAR HEALTHCARE SDN BHD INI ANDA BOLEH TERUS MENGHUBUNGI SAYA PN WIRDA DI TALIAN 019 251 5442 ATAU ANDA BOLEH MENGHANTAR EMEL KEPADA SAYA DI ALAMAT EMEL wirdahetty@yahoo.com ATAU MSG KE NO HP SY NAMA DAN NO HP ANDA. SAYA AKAN MENGHUBUNGI ANDA SECEPAT MUNGKIN. SAYA MEMINTA KERJASAMA PIHAK ANDA MEMBERI SEDIKIT KOMEN ATAU ULASAN DALAM BLOG SAYA. SEKIAN TERIMA KASIH..

Thursday, April 22, 2010


sepanjang majlis pelancaran semalam. AL JABBAR EYE CARE
PALM GARDEN IOI RESORT PUTRAJAYA
-MAJLIS PELANCARAN PRODUK BARU-
Pelancaran produk baru keluaran AL JABBAR EYE CARE ENTERPRISE yang baru ditubuhkan diah naungan AL JABBAR GROUP. Pelancaran 12 jenis produk yang akan di pasarkan oleh AL JABBAR EYE CARE diadakan di PALM GARDEN IOI RESORT kemarin jam 2 petang. Produk yang dikeluarkan lebih kepada kesihatan mata yang akan menembusi pasaran di malaysia dan bersain secara sihat dengan produk2 lain di pasaran. Majlis di meriahkan dengan acara pelancaran produk oleh CEO AL JABABR GROUP EN KAMARUZZAMAN CHE HUSSIEN. Dihadiri oleh semua tenaga kerja Al JABBAR GROUP dan para wartawan dari media tempatan serta artis jemputan ZED ZAIDI dan ZARINA AF. Produk ini yang akan memberi saingan dari segi jualan kepada produk mesin terapi DR JISM dan FAMILY DR. Ini akan mewujudkan persekitaran yang sihat untuk persekitaran perniagaan AL JABBAR yang akan terus berkembang maju dan pesat dari usaha anak2 buah dan pihak2 pengurusan AL JABBAR. SESUNGGUHNYA AL JABBAR BERUSAHA MEMARTABATKAN NAMA NYA DI PERSADA DUNIA UNTUK KESIHATAN YANG SEJAHTERA...

Wednesday, April 21, 2010

GOUT

SERING MENYERANG LELAKI
Bila menyebut mengenai penyakit gout, lelaki sering menjadi sasaran utama. Malah tidak dinafikan gout merupakan penyakit eksklusif untuk lelaki dan jarang dihidapi oleh wanita. Apabila gout menyerang, kaki menjadi bengkak, panas dan amat sakit sehingga ada sesetengah pesakit tidak boleh berjalan. Penyakit gout kronik akan menyebabkan pesakit mengalami kecacatan sendi dan otot. Kajian mendapati bahawa pesakit gout juga berisiko mendapat penyakit sistem kardiovaskular serta menyebabkan masalah keggagalan fungsi ginjal.
BAGAIMANA BERLAKU
Gout berlaku akibat pemendapan kristal asid urik dalam rongga sendi. Lama kelamaan akan menyebabkan kristal garam dan mencetuskan rasa sakit sendi teramat sangat. Selalunya bermula dariopada sendi ibu jari kaki dan menular ke sendi lain. Serangan gout berpunca daripada peningkatan kadar asid urik dalam darah (hyperuriceamia)

Kencing manis Punca Sakit Jantung, Darah Tinggi, Buah Pinggang Rosak.

Kencing manis, tekanan darah tinggi, kegagalan buah pinggang dan sakit jantug. 4 penyakit yang saling berkait rapat. Biasanya jika seseorang ada kencing manis, dia berisiko tinggi mengalami 3 penyakit lain, terutama jika gagal mengawal paras gula dalam darah. Dianggarkan di seluruh dunia ada kira kira 250 juta pesakit kencing manis dan catatan menunjukkan kebanyakkan nya meninggal dunia akibat komplikasi penyakit. Punca utama kematian pesakit kencing manis adalah kegagalan buah pinggang dan masalah jantung. Di Malaysia jumlah pesakit ini mencecah sehingga 1.2 juta orang dengan catatan 6500,000 kes baru setiap tahun. Kebanyakkan pesakit tidak sedar mereka menghidap penyakit kronik ini sehinggalah menghadapi pelbagai gejala yang menjejaskan kualiti hidup. pakar perubatan percaya, kebanyakkan pesakit menghidapkencing manis bertahun tahun sebelum dapat dikesan. yag membimbangkan lebih lama sesorang itu menghidapi kencing manis lebih tinggi untuk mendapat komplikasi kesihatanpenyakit. Kencing manis adalah penyakit zaman moden yang paling nyata dan menjadi punca kematian kelima tertinggi di dunia. Dianggarkan 1 kematian berlaku dalam setiap 10 saat akibat kencing manis.

Tuesday, April 20, 2010

PENYAKIT

APAKAH PENYAKIT YANG DISEBABKAN OLEH SALURAN DARAH TERSUMBAT
JANTUNG
1. JANTUNG KORONARI
2. SERANGANH JANTUNG
OTAK
1. MATINYA JARINGAN OTAK (STROK)
2. PENDARAHAN OTAK
GINJAL
1. KEGAGALAN GINJAL BERFUNGSI DGN BAIK
2. DARAH TINGGI
MATA
1. RABUN
2. KATARAK
3. GLUKOMA
KAKI
1. KOMPLIKASI DIABETIS
2. LUKA LAMA SUKAR SEMBUH
SARAF
1. KEBAS
2. LUMPUH
3. LEMAH SENDI
ORGAN SEKS LELAKI
1. MATI PUCUK

JANTUNGKU TERSAYANG TERUSKAN BERDENYUT

JANTUNG
Jantung adalah satu organ penting yang mula berfungsi sejak dari janin sehinggalah seseorang itu meninggal dunia. Ia mengepam darah untuk membekalkan oksigen dan nutrien ke seluruh badan melalui sistem peredaran darah. Jantung yang sihat berupaya mengepam sebanyak 10000liter darah sehari . Jantung yang sehat juga akan berdenyut kira2 100,000 kali sehari iaitu antara 6o hingga 80 kali seminit.
PENYAKIT JANTUNG
Seorang individu boleh menghidapi 2 jenis penyakit jantung iaitu :-
*penyakit jantung kongenital : seperti jantung berlubang dan kecacatan injap jantung
* bukan jantung kongenital : terjadi akibat jangkitan atau cara hidup tidak sihat seperti jantung koronari.
SERANGAN JANTUNG
Seseorang itu dikatakan mendapat serangan jantung apabila otot jantungnya tidak mendapat bekalan darah yang mencukupi disebabkan pembuluh darah menjadi sempit atau bekalan darah terhenti sama sekali. Ini terjadi apabila berlakunya pengumpulan lemak yang melekat pada dinding saluran darah yang lama kelamaan akan menyempit atau menyekat pengaliran darah ke jantung. Jika pembuluh darah tersumbat sepenuhnya, ini boleh menyebabkan serangan jantung.

JOM JOM JOM HEBOH HEBOH HEBOH
hari sabtu dan ahad ini kami dari AL JABBAR GROUP akan membuka booth di tapak karnival Jom Heboh bertempat di dataran DANGA BAY JOHOR BHARU...Semua produk keluaran AL JABBAR GROUP akan berada disana..Pada semua penduduk di sekitar Johor anda boleh datang beramai ramai berjumpa dengan konsultant kami juga mendapat penerangan tentang produk2 yang mungkin selama ini menjadi tanda tanya kepada anda semua. kami juga membuka untuk percubaan menggunakan mesin terapi arus elektrostatik di tapak karnival JOM HEBOH ini. Jangan berlengah lagi, kesihatan itu teras kepada kehidupan yang sejahtera, anda wang berjuta milik kita semua , tapi kesihatan kita tetap lebih tinggi nilainya... Mari datang beramai2....Saya janji anda tak akan merasa rugi..

PECAH LEMAK DALAM DARAH

DR JISM


Dr Jism Rawatan Alternatif Guna Kaedah Terapi Medan Elektrostatik


Bayangkan setiap hari anda membuang minyak dan sisa kotoran dalam salura paip. Dalam jangka panjang, ia pasti tersumbat dan mengganggu aliran air. Begitu juga jika lemak terkumpul dalam kapilari darah, ia akan menyebabkan saluran darah tersumbat. Lebih berbahaya, ia mendatangkan risiko kepada penyakit lain seperti darah tinggi, kencing manis, strok, gout, batu karang, asma, parkinson, jantung koronari, lemah tenaga syahwat, penuaan, masalah sendi dan saraf serta pelbagai lagi. Justeru, rawatan alternatif bagi menangani masalah ini, ialah dengan menggunakan kaedah terapi medan elektrostatik bagi memecahkan plag2 kolestrol di dalam saluran darah. Ini adalah fungsi utama kepada mesin terapi DR JISM keluaran AL JABBAR HEALTHCARE SDN BHD , di mana dapat membantu proses pengaliran darah dan membersih saluran darah tersumbat. DR JISM mempunyai 5 fungsi yang tiada pada mesin terapi lain iaitu seperti voltan tinggi , voltan negatif, tenaga gelombang ringan, voltan rendah dan penionan negatif. Mesin terapi ini diperakui di peringkat antarabangsa kerana membantu merawat pelbagai penyakit. Ia turut membantu memecahkan lemak yang terkumpul dalam kapilari darah.

AL JABBAR HEALTHCARE SDN BHD

My photo
KAJANG, Malaysia
MENAWARKAN PRODUK ALTERNATIF UNTUK KESIHATAN. PRODUK BERASASKAN TERAPI ARUS ELEKTROSTATIK SEBESAR 9000vlt DAPAT MEMBERSIHKAN SEGALA SUMBATAN DALAM SALURAN DARAH ANDA!!!!

I made this widget at MyFlashFetish.com.